Helder Passiefglas

Helder Passiefglas

helder passiefglasBij de toepassing van isolatieglas HR++ zijn wij gewend om helder naar buiten te kunnen kijken. Het huidige meest toegepaste HR++ glas bezit een U-waarde van 1,1 -ZTA waarde 60% -LTA waarde 79%.

Glas is van nature iets groen en bij de verschillende opbouwen van isolatieglas HR++, dat de laatste jaren veel werd toegepast, valt bijna niemand dat op.

Bij de huidige trend om energiezuiniger te bouwen wordt HR++ isolatieglas vervangen door 3-voudig isolatieglas. Het HR++ isolatieglas met twee glasruiten en één luchtspouw wordt vervangen door drie glasruiten met twee luchtspouwen van minimaal 14mm.

De doorkijk van 3-voudig isolatieglas is minder dan van 2-voudig isolatieglas en ziet er ook iets groener uit. Van het standaard toegepaste 3-voudige isolatieglas is de U-waarde 0,6 – ZTA waarde 48% – LTA waarde 71%.

Om nu geen verschil te hebben tussen 2-voudig en 3-voudig glas hebben wij in samenwerking met onze glasleverancier een heldere 3-voudige beglazing samengesteld. Deze 3-voudige beglazing heeft een ZTA waarde 60% – LTA waarde 72%. Wij kunnen deze beglazing leveren in twee verschillende U-waarde 0,6 of 0,7. De Uwaarde van het glas is afhankelijk van de gevraagde U-window. De U-window kan per project verschillend zijn afhankelijk van de gebouw doelstelling.