Hout Passiefhuis kozijn

In de woningbouw wordt steeds meer aandacht gegeven aan een goede isolapassiefkozijntie. Het energieverbruik van een gemiddelde woning zal in de nabije toekomst drastisch dalen. De Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) speelt een steeds belangrijkere rol. Door de roep om energiezuinige woningen, is het van groot belang om alle bouwkundige aspecten van een woning hierin te betrekken. Wanneer de gevels en het glas van een woning zeer goed geïsoleerd worden, is het kozijn het belangrijkste warmtelek. Het Passiefkozijn is specifiek ontwikkeld om het warmtelek te beperken.
De zeer scherpe normen voor de warmtedoorgangscoëfficiënt van een raam worden uitgedrukt in U-raam; hoe lager deze waarde, hoe minder energieverlies. Door het toepassen van energiebesparende ramen worden de waardes moeiteloos gehaald. Met het Passiefkozijn wordt een U-raam van 0,8W/m2K gehaald. Het Passiefkozijn heeft een innovatieve samenstelling van het kozijnprofiel en een ronduit vernieuwende detaillering.

 • Download hier de informatiebrochure van het Passiefhuis kozijn.
 • Download hier het overzicht met de U-waardes voor de leverbare Passiefhuis kozijn varianten.
 • Download hier de bestektekst van het Passiefhuis kozijn.

Het Passiefhuis kozijn is in 3 varianten verkrijgbaar waarbij de U-waarde van de kozijnen verschillend is. Hierdoor is het mogelijk om voor elk gewenst energetisch niveau een zo optimaal mogelijk Passiefhuis kozijn te kiezen. De Passiefhuis kozijnen zijn zowel dekkend als transparant af te werken.

Ons assortiment bestaat uit:

 • Passiefhuis kozijn EHP
 • Passiefhuis kozijn EMP
 • Passiefhuis kozijn EBP

Passiefhuis kozijn EHP

Energiebesparend houten Passiefhuis kozijn triple glas EHP

Het Passiefhuis kozijn EHP is het basis kozijn welke het beste geschikt is voor de realisatie van Passiefhuizen. De kozijnprofielen zijn opgebouwd uit gevingerlast gelamineerd Finti met PEFC certificaat. Finti is een gemodificeerde houtsoort met een zeer lage λ waarde en uitermate geschikt voor Passief kozijnen. Het Passiefhuis kozijn voldoet aan de eisen van inbraakwerendheidsklasse II en is voorzien van een SKH kwaliteitsverklaring welke onderdeel uit maakt van ons KOMO-productiecertificaat.

Het Passiefhuis kozijn EHP heeft een U-waarde van ≤ 0,8 W/m2.K. Van het Passiefkozijn EHP is een kwaliteitsverklaring beschikbaar.

 • Download hier de berekening van finti
 • Download hier de kwaliteitsverklaring van geïsoleerd lariks

Passiefhuis kozijn EMP

Energiebesparend houten Passiefhuis kozijn triple glas EMP

Het Passiefhuis kozijn EMP is ontwikkeld om andere naaldhoutsoorten te kunnen toepassen. Hierin worden de volgende houtsoorten toegelaten Vuren, Accoya, Oregon Pine, Vilam Lariks. De eerste drie houtsoorten zijn met FSC certificaat te leveren het Vilam Lariks is alleen met een PEFC certificaat te leveren. Het Passiefhuis kozijn EMP heeft een U-waarde van ≤ 0,82 W/m2.K. Van het Passiefhuis kozijn EMP is een kwaliteitsverklaring beschikbaar. Door aanpassing in de samenstelling van het glas is het kozijn ook leverbaar met een U-waarde van ≤ 0,8 W/m2.K.

 • Download hier de kwaliteitsverklaring van Accoya
 • Download hier de kwaliteitsverklaring van Oregon Pine/Lariks
 • Download hier de kwaliteitsverklaring van Vuren

Passiefhuis kozijn EBP

Energiebesparend houten Passiefhuis kozijn triple glas EBPHet Passiefhuis kozijn EBP is tot stand gekomen om ook hardhout te kunnen gebruiken om Passiefhuizen of energiezuinige woningen te voorzien van energiezuinige kozijnen voorzien van 3-voudig beglazing. De maximale glasdikte die we kunnen toepassen is 50 mm. Hierdoor kunnen we alle glas opbouwen verwerken. Het Passiefkozijn EBP is verkrijgbaar is de volgende houtsoorten meranti, mahonie, sapupira en iroko. Het Passiefhuis kozijn EBP is te leveren met een FSC, PEFC of keurhout certificaat. Het passiefkozijn EBP heeft een U-waarde van ≤ 0,86 W/m2.K. Van het passiefkozijn EMP is een kwaliteitsverklaring beschikbaar. Door aanpassing in de samenstelling van het glas is het kozijn ook leverbaar met een U-waarde van ≤ 0,8 W/m2.K.

 • Download hier de kwaliteitsverklaring van Meranti