Passiefhuis schuifdeur

passiefhuis schuifdeurBij de realisatie van een energiezuinige woning is het van groot belang om alle bouwkundige aspecten van een woning hierin te betrekken. Wanneer de gevels en het glas van een woning zeer goed geïsoleerd worden, is het kozijn het belangrijkste warmtelek. Het Passiefhuis kozijn is specifiek ontwikkeld om het warmtelek te beperken. Ook voor de zeer populaire toepassing van schuifdeuren is het mogelijk om het warmtelek tot een minimum te beperken, hiervoor is de Passiefschuifdeur ontwikkeld.
De zeer scherpe normen voor de warmtedoorgangscoëfficiënt van een raam wordt uitgedrukt in Uraam; hoe lager deze waarde, hoe minder energieverlies. Door het toepassen van energiebesparende ramen worden de waardes moeiteloos gehaald. Met de Passiefschuifdeur wordt een Uraam waarde van 0,8W/m2K gehaald.

De Passiefhuis schuifdeur heeft net als het Passiefhuis kozijn een innovatieve samenstelling van het kozijnprofiel en een ronduit vernieuwende detaillering.

  • Download hier de informatiebrochure van de Passiefhuis schuifdeur
  • Download hier de technische omschrijving van de Passiefhuis schuifdeur.
  • Download hier de bestektekst van de Passiefhuis schuifdeur.

Passiefhuis schuifdeur opbouw

De kozijnprofielen van de Passiefhuis schuifdeur bestaan uit meerdere lagen en componenten, die er samen voor zorgen dat de perfectie isolatiewaarde hand in hand gaat met een aantrekkelijke vormgeving voor ieder woningtype. De kozijnprofielen zijn opgebouwd uit gevingerlast gelamineerd vilam sandwich larikshout. In de kern van het profiel bevinden zich twee verlijmde isolatielagen polyurethaanschuim en purenit, die zorgen voor de thermische onderbreking. Uiteraard wordt de Passiefhuis schuifdeur geleverd volgens de richtlijnen van Concept II, voldoet het aan de eisen van weerstandsklasse II en is het voorzien van een SKH kwaliteitsverklaring die onderdeel is van het KOMO-productcertificaat.

3-voudige beglazing

passiefhuis schuifdeurIn de Passiefhuis schuifdeur wordt standaard drievoudige beglazing toegepast. De U-waarde van het glas kan variëren van 0,5 tot 1,1 W/m2.K. In de U-waarde van het glas is het verlies van de afstandhouder niet meegenomen; deze wordt in de berekening van het kozijn meegenomen. Hierdoor is het belangrijk welke afstandhouder gekozen wordt. Afstandhouders zijn in verschillende materialen verkrijgbaar, zoals aluminium, RVS of kunststof.